طبق آمار، صادرات نفت ایران در سال ۲۰۱۱ (پیش از تحریمها) دو میلیون و ۵۳۷ هزار بشکه و آخرین میزان صادرات در آوریل ۲۰۱۸ دو میلیون و ۶۹۵ هزار بشکه در روز بوده است.
علت اصلی سردرگمی مقامات نفتی درتحولات بازار نفت، وجود ابهام درتبیین تاثیر این تحولات برکشور در شرایط فعلی است و به عبارت ساده تر، نبود پاسخ روشنی به این سوال که آیا روند افزایشی کنونی قیمتهای نفت به نفع ایران است یا به ضرر کشورمان؟
نگنه اخیرا اعلام کرده به هندی ها تخفیف ویژه ندادیم در صورتی که هندی ها رسما اعلام کردهاند ایران با ارائه تخفیف صد در صدی، هزینه انتقال نفت به هند را برای سال مالی آینده میلادی حذف کرده است.
نگاه اجمالی به نمودار تولید نفت ایران در حدود شش ماه گذشته حاکی از نوسان تولید نفت کشور است. به طوریکه در برخی ماه ها شاهد کاهش تولید ۱۱ هزار بشکهای و در برخی دیگر شاهد افزایش تولید سه هزار بشکهای بودیم.
روزنامه والاستریتژورنال نوشت: ایران دیگر به واسطه تحریمهای غربی فلج نیست و برای مهار تولید نفتشیل، خواهان نفت با قیمت حدود ۶۰ دلار برای هر بشکه است؛ اما عربستان برای پوشش هزینههای بیسابقه ملی خود در سال جاری میلادی، نیازمند نفت ۷۰ دلاری است.
کاهش عرضه میعانات ایران ممکن است به نفع تولیدکنندگان نفت فوق سبک استرالیا شود زیرا پالایشگاهها و شرکتهای پتروشیمی کره جنوبی برای جبران کاهش صادرات تهران در ماههای اخیر، توجه خود را به اقیانوسیه معطوف کردهاند.
افزایش صدور نفت ایران به «اساراویل» هند در ماه ژانویه، تصمیم اروپا برای بررسی امکان پیوستن ایران به کریدور گازی جنوبی، پیشنهاد جدید هند برای توسعه میدان فرزاد ب، توافق ایران و روسیه برای توسعه میدان نفتی سوسنگرد و تلاش روسیه برای انحصار تولید نفت و گاز در سوریه، مهمترین عناوین خبرهای جهان انرژی در ۲۴ ساعت گذشته بود.
سال ۲۰۱۷ توافق کاهش تولید اوپک سبب بالا رفتن قابل توجه قیمت نفت در بازار شد، به تبع آن، قیمت نفت ایران نیز افزایش یافت، قیمت نفت سنگین و سبک ایران رقمهای متفاوتی را تجربه کردند.
در حالی که ایران در تلاش است سهم بیشتری از بازار نفت هند از آن خود کند، تهران پیشنهاد کرده که اگر هند خرید نفت خود از این کشور را افزایش دهد، تخفیف کرایه حمل نفت به سواحل هند را افزایش دهد.
جهان انرژی در ۲۴ ساعت گذشته شاهد تحولات گوناگونی از جمله افزایش۳۰ هزار بشکه ای تولید روزانه نفت ایران در ماه ژانویه، ناپدید شدن نفتکش هندی و مشکل چین برای تامین تقاضای داخلی با وجود رکوردشکنی در تولید گاز بوده است.